Numarul de portii:
8
Dificultate:
Medie
Timp de preparare:
60 min

Tip bucatarie:
Americana
Tip reteta:
Vegetariene

Numele dvs.:
Ana Cristian

Ingrediente detaliat si masuri:
Pentru blat: 1/2 cana migdale crude, 1/2 cana fulgi de ovaz, 1/2 lingurita scortisoara, 1/4 lingurita sare, 1/4 cana ulei de cocos, 2 lingurite sirop de artar, 1 1/2 lingurita apa Pentru sos caramel: 1 1/2 cana curmale fara samburi, 3 lingurite unt de migdale, 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 lingurita sare fina, semintele de la 1 pastaie de vanilie Pentru umplutura: 2 cani de lapte de cocos, 3 banane taiate felii, cateva patratele de ciocolata fara lapte, rase, sos caramel

Mod de preparare

 

Puneti laptele de cocos in frigider de cu seara.

Faceti blatul:

Incalziti cuptorul la 180 de grade. Pregatiti o tava pentru a coace blatul, pe care o ungeti cu ulei de cocos.tapetati fundul tavii cu hartie de pergament.

Puneti migdalele intr-un robot de bucatarie si tocati-le. Adaugati fulgii de ovaz, scortisoara si sarea si amestecati-le pana ce compozitia seamana cu un nisip mai grosier. Adaugati uleiul, siropul de artar si apa si amestecati pana la omogenizare. Daca este prea tare mai adaugati o lingurita de apa si amestecati.

Puneti aluatul cu mana in tava, pe fund si pe pereti. Daca se lipeste de mana, umeziti mana in apa din cand in cand. Intepati baza cu o furculita de 20 de ori pentru a se elibera aerul in timpul coacerii.

Coaceti aluatul la 180 de grade pentru 12-14 minute, sau pana devine aurie, iar apoi lasati-o sa se raceasca.

Pregatiti sosul caramel:

Inmuiati curmalele 5-10 minute in apa clocotita, apoi scurgeti-le si uscati-le. Puneti curmalele intr-un robot cu untul de migdale, sucul de lamaie, sarea si semintele de vanilie si amestecati-le pana devin fine.

Cand aluatul s-a racit, intindeti siropul de caramel pe baza blatului si asezati peste jumatate din feliile de banane si presati usor.

Umplutura:

Scoateti laptele de cocos din frigider si cu o lingura alegeti crema alba formata in partea de sus, aruncand apa. Puneti crema intr-un vas si cu un mixer bateti crema pana devine fina si pufoasa.

Puneti crema im tava peste feliile de banana si nivelati. Puneti peste feliile de banane ramase si decorati cu ciocolata rasa.

Serviti imediat.

Incredibil de gustos : Prajitura Vegan cu Morcovi si Stafide

*     POFTA BUNA     *

 

 

Tip bucatarieAmericanaDificultateMedieTip retetaVegetarieneTimp de preparare60 minNumarul de portii8Ingrediente detaliat si masuriPentru blat: 1/2 cana migdale crude, 1/2 cana fulgi de ovaz, 1/2 lingurita scortisoara, 1/4 lingurita sare, 1/4 cana ulei de cocos, 2 lingurite sirop de artar, 1 1/2 lingurita apa Pentru sos caramel: 1 1/2 cana curmale fara samburi, 3 lingurite unt de migdale, 1 lingurita zeama de lamaie, 1/4 lingurita sare fina, semintele de la 1 pastaie de vanilie Pentru umplutura: 2 cani de lapte de cocos, 3 banane taiate felii, cateva patratele de ciocolata fara lapte, rase, sos caramel
Numele dvs.
Ana Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.