Numarul de portii:
3
Dificultate:
Medie
Timp de preparare:
60 min

Tip bucatarie:
Spaniola
Tip reteta:
Gatita

Numele dvs.:
Bucataritza

Ingrediente detaliat si masuri:
450 gr sparanghel proaspat (sau congelat), 1 ceapa mare, 2 tulpini de telina, 2 catei de usturoi, 350 ml supa de pui, 1 lingura cu varf iaurt (grecesc), 2 linguri ulei, sare, piper negru; Crutoane cu parmezan (optional): felii de bagheta (multicereal), ulei de masline, parmezan razuit (optional)

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt si telina taiata felii se calesc in uleiul incins. Cand ceapa devine moale, se adauga usturoiul feliat si se mai calesc inca un minut.

Se adauga supa de pui, sare si piper negru si se fierbe compozitia 5 minute in vasul acoperit cu capac.

Intre timp, se taie sparanghelul segmente si se tin separat varfurile cu inflorescente.

Se adauga tulpinile de sparanghel in oala si se continua fierberea cu capac pentru in 10 minute. Dupa trecerea timpului, se verifica daca sparanghelul este fiert (acesta trebuie sa fie putin mai moale decat atunci cand este consumat intreg).

Se mixeaza continutul oalei intr-un blender pana la obtinerea unei creme fine. Supa se drege cu sare si piper.

Se pune apoi continutul in oala si se aduce la punctul de fierbere. Se stinge focul. Se adauga varfurile de sparanghel, se acopera vasul si se lasa in jur de 5 minute. Se dauga apoi iaurtul (dizolvat in 3-4 linguri de supa fierbinte) si se omogenizeaza supa.

Pentru prepararea crutoanelor se prajesc feliile de bagheta in cuptor sau la prajitorul de paine. Imediat cum se scot din cuptor/prajitor se stropesc cu ulei de masline si se presara cu piper negru, iar in cazul in care optati pentru crutoane cu parmezan, acesta se presara razuit, imediat dupa uleiul de masline.

Se serveste supa calda cu crutoane.

Pofta buna!

Tip bucatarieSpaniolaDificultateMedieTip retetaGatitaTimp de preparare60 minNumarul de portii3Ingrediente detaliat si masuri450 gr sparanghel proaspat (sau congelat), 1 ceapa mare, 2 tulpini de telina, 2 catei de usturoi, 350 ml supa de pui, 1 lingura cu varf iaurt (grecesc), 2 linguri ulei, sare, piper negru; Crutoane cu parmezan (optional): felii de bagheta (multicereal), ulei de masline, parmezan razuit (optional)
Numele dvs.
Bucataritza

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.