Numarul de portii:
3
Dificultate:
Ridicata
Timp de preparare:
30 min

Tip bucatarie:
Americana
Tip reteta:
Vegetariene

Numele dvs.:
Bucataritza

Ingrediente detaliat si masuri:
Salata: 500 gr cartofi pentru salata (sau cartofi noi), 150 gr mazare (congelata sau proaspata), 4-5 fire sparanghel, ceapa verde mica (chives), sare, piper, chili; Dressing: 20 gr menta (cca 5-6 fire bogate), 30 gr nuca (cam o lingura buna), 6 linguri ulei masline, 3 linguri suc de lamaie

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie felii pe lung (in functie de marime, in 2, 4, 6 felii, iar cartofii mici pot fi lasati intregi). Se fierb in apa cu sare.

Se fierbe separat mazarea in apa cu sare. Daca mazarea folosita este congelata, se adauga sparanghelul curatat si taiat in 3-4 bucati, iar ingredientele vor fierbe impreuna timp de 5 minute. Daca mazarea folosita este proaspata, aceasta va fierbe timp de 15-20 minute, iar sparanghelul va fi adaugat doar in ultimele 5 minute de fierbere.

Se scurg apoi cartofii si se pun intr-un bol. Se scurge si mazarea si sparanghelul si se adauga peste cartofi. Se pastreaza cateva linguri de apa de la mazare, in cazul in care vom avea nevoie la dressing. Se presara cu sare, piper si chili, dupa preferinte. Ingredientele din bol se lasa la racorit pana este gata dressingul.

Se pun frunzele de menta intr-un robot, impreuna cu nuca, uleiul de masline si sucul de lamaie. Se mixeaza bine, iar in cazul in care e prea gros, se adauga putin apa si se mixeaza iar pana la obtinerea unui dressing care curge usor de pe lingura.

Se toarna dressingul peste legume, impreuna cu ceapa verde taiata marunt si se amesteca usor. Se drege salata cu sare si suc de lamaie, dupa gust.

Pofta buna!

Tip bucatarieAmericanaDificultateRidicataTip retetaVegetarieneTimp de preparare30 minNumarul de portii3Ingrediente detaliat si masuriSalata: 500 gr cartofi pentru salata (sau cartofi noi), 150 gr mazare (congelata sau proaspata), 4-5 fire sparanghel, ceapa verde mica (chives), sare, piper, chili; Dressing: 20 gr menta (cca 5-6 fire bogate), 30 gr nuca (cam o lingura buna), 6 linguri ulei masline, 3 linguri suc de lamaie
Numele dvs.
Bucataritza

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.