Numarul de portii:
Dificultate:
Timp de preparare:

Tip bucatarie:
Tip reteta:

Numele dvs.:

Ingrediente detaliat si masuri:

Mod de preparare

“Furnici în copac” – li se spune astfel deoarece carnea de porc tocată (din rețeta originală) se agață de tăieței asemenea unor furnici care urcă în copac. Nume dubios pentru noi, românii, da. Ah, dar o rețetă cu un gust atât, atât de bun și atât de rapid și ușor de obținut! Am adaptat rețeta originală condimentelor existente pe piața românească și am făcut-o de post. Bucurați-vă de ea, e minunată!

De obicei, această rețetă conține carne tocată de porc. În varianta de post, puteți înlocui cu granule de soia, pe care le gătiți după instrucțiunile de pe pungă. Fierbeți tăiețeii conform instrucțiunilor de pe pachet. Scurgeți-i, dați-i printr-un jet de apă și lăsații deoparte. Amestecați jumătate din sosul de soia cu 1 lingură de ulei, amidonul, usturoiul și ceapa roșie. Combinați cu granulele fierte de soia.

Într-un wok (sau o cratiță obișnuită care nu lipește) căliți ușor ghimbirul în 1 lingură de ulei, pentru aproximativ 1 minut. Adaugă combinația mai devreme obținută peste și amestecă ușor. Lasă la călit 3-4 minute. Adaugă zahărul, supa de legume, restul de sos de soia și adu totul la fierbere. Când începe să fiarbă și să se “împrietenească” aromele, adaugă ceapa verde și tăiețeii. Amestecă ușor și mai lasă totul pe foc încă 2 minute. Se servește simplu sau cu orez simplu alături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.