Numarul de portii:
4
Dificultate:
Redusa
Timp de preparare:
peste 90 min

Tip bucatarie:
Indiana
Tip reteta:
Gatita

Numele dvs.:
Ana Cristian

Ingrediente detaliat si masuri:
2 litri de lapte proaspat, 2-3 linguri de zeama de lamaie, 5 lingurite faina, 4 cani de apa, 2 cani de zahar, 2-3 linguri de apa de trandafiri sau 2-3 fire de sofran

Mod de preparare

Puneti laptele intr-o craticioara si dati-l la foc mediu. Dati-l intr-un clocot si adaugati zeama de lamaie. Amestecati bine. Cand branza incepe sa se separe de zer opriti focul si lasati deoparte pentru 10 minute, pentru a se alege toata branza. Aceasta este o branza traditionala indiana, care se numeste paneer.

Strecurati branza si treceti-o pe sub jet de apa rece pentru a indeparta complet zeama de lamaie.

Puneti branza intr-un tifon si strangeti bine tifonul. Atarnati undeva pentru o ora pentru a se scurge tot zerul.

Puneti branza intr-un bol si framantati pana ce aceasta devine fina si cremoasa si nu mai are cocoloase, iar mainile trebuie sa fie unsuroase.

Imprastiati faina pe masa de lucru si incepeti sa framantati branza pana ce faina s-a incorporat complet.

Puneti apa cu zaharul la foc intr-o oala sub presiune, dar fara a acoperi oala si dati-o intr-un clocot.

In timp ce fierbe siropul rupeti bucati din aluatul de branza si formati bile pe care le rasuciti intre palme pana ce devin netede.

Puneti bilele de branza in sirop si puneti capacul la oala. Asteptati pana la primul fluier si apoi lasati sa fiarba 10 minute, dupa care opriti focul.

Eliberati cu grija aburul din oala si lasati sa se raceasca. Bilele de branza vor avea o dimensiune dubla fata de cea initiala si vor fi foarte fragile.

Cand s-au racit complet puneti apa de trandafiri, sau siropul de sofran(obtinut prin inmuierea firelor de sofran in putina apa calda)peste siropsi lasati la frigider pana s-au racit foarte bine.

Serviti cu fistic maruntit.

*     POFTA BUNA     *

 

 

 

Tip bucatarieIndianaDificultateRedusaTip retetaGatitaTimp de prepararepeste 90 minNumarul de portii4Ingrediente detaliat si masuri2 litri de lapte proaspat, 2-3 linguri de zeama de lamaie, 5 lingurite faina, 4 cani de apa, 2 cani de zahar, 2-3 linguri de apa de trandafiri sau 2-3 fire de sofran
Numele dvs.
Ana Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.