Numarul de portii:
2
Dificultate:
Medie
Timp de preparare:
60 min

Tip bucatarie:
Asiatica
Tip reteta:
Gatita

Numele dvs.:
Ana Cristian

Ingrediente detaliat si masuri:
400 gr carne de pui(piept sau pulpe), 100 gr alune, 2 fire de usturoi verde, 1 ceapa mare, 2-3 albusuri, 500 ml supa de pui, 10 gr ghimbir maruntit, 1 l ulei de arahide, 25 ml sos de soia, 5 gr delikat, 3 ml otet de orez, 5 gr zahar, 10 ml ulei de susan, 20 gr amidon alimentar, 15 gr ardei iute uscat, 10 ml coniac sau o alta bautura alcoolica

Mod de preparare

Se taie carnea de pui in fasii.

Ceapa si usturoiul se curata si se spala.

Ceapa se toaca marunt iar usturoiul verde se taie rondele de 1 cm latime.

Se face un amestec din albusuri de ou, 5 ml alcool, un praf de delikat, un praf de sare si 5 gr de amidon. Se amesteca bine. Se pune carnea in amestec si se lasa putin la marinat.

Separat, preparam sosul.

Punem pe aragaz intr-o cratita supa de pui, in care adaugam un praf de sare, sosul de soia, 10 ml de alcool, un praf de delikat, zaharul, otetul  de orez si 15 gr de amidon si lasam putin sa se ingroase si sa se amestece ingredientele.

Intr-o tigaie, prajim in ulei de arahide bucatile de pui marinate, pe ambele parti. Il scoatem si il scurgem de ulei.

Intr-o alta tigaie, incingem 50 de ml de ulei de arahide in care calim ardeiul iute uscat(tocat marunt) pana ce simtim mirosul de iute, apoi adaugam ghimbirul, carnea prajita inainte si alunele, amestecam usor, apoi adaugam sosul, ceapa tocata si usturoiul rondele si amestecam sa omogenizam compozitia. lasam sa dea in  2-3 clocote si la sfarsit punem uleiul de susan.

 

*     POFTA BUNA     *

Tip bucatarieAsiaticaDificultateMedieTip retetaGatitaTimp de preparare60 minNumarul de portii2Ingrediente detaliat si masuri400 gr carne de pui(piept sau pulpe), 100 gr alune, 2 fire de usturoi verde, 1 ceapa mare, 2-3 albusuri, 500 ml supa de pui, 10 gr ghimbir maruntit, 1 l ulei de arahide, 25 ml sos de soia, 5 gr delikat, 3 ml otet de orez, 5 gr zahar, 10 ml ulei de susan, 20 gr amidon alimentar, 15 gr ardei iute uscat, 10 ml coniac sau o alta bautura alcoolica
Numele dvs.
Ana Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.