Numarul de portii:
2
Dificultate:
Medie
Timp de preparare:
30 min

Tip bucatarie:
Italiana
Tip reteta:
Gatita

Numele dvs.:
Ana Cristian

Ingrediente detaliat si masuri:
400 gr piept de pui dezosat si fara piele, 2 linguri de faina, o lamaie, sare, piper, patrunjel, 2 linguri de unt, supa de legume sau pui

Mod de preparare

Se feliaza pieptul de pui, se condimenteaza si se face la gratar.

Separat, topim untul intr-o craticioara si incorporam faina. Adaugam treptat peste faina prajita, patru polonice de supa(sau apa, dar este mai gustos sosul cu supa) si amestecam continuu sa nu faca cocoloase. Daca este prea gros mai adaugam supa Punem un praf de sare si un praf de piper si legatura de patrunjel si lasam la foc 15 minute.

Spalam lamaia si stoarcem zeama. Coaja o taiem fasii.

 

Dupa 15 minute scoatem legatura de patrunjel si adaugam zeama de lamaie si coaja de lamaie si mai lasam la foc sa scada si sa arate ca o ciulama.

Asezam pieptul de pui la gratar pe farfurie si turnam deasupra sosul de lamaie.

Poate fi servit cu garnitura de cartofi la cuptor cu rozmarin.

*     POFTA BUNA     *

 

 

 

 

Tip bucatarieItalianaDificultateMedieTip retetaGatitaTimp de preparare30 minNumarul de portii2Ingrediente detaliat si masuri400 gr piept de pui dezosat si fara piele, 2 linguri de faina, o lamaie, sare, piper, patrunjel, 2 linguri de unt, supa de legume sau pui
Numele dvs.
Ana Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.