Numarul de portii:
6
Dificultate:
Redusa
Timp de preparare:
30 min

Tip bucatarie:
Italiana
Tip reteta:
Gatita

Numele dvs.:
ANA CRISTIAN

Ingrediente detaliat si masuri:
400 gr piscoturi, 500 gr mascarpone, 300 ml frisca, 4 oua, 150 gr zahar, 500 ml cafea, 100 ml coniac sau amaretto, zahar, cacao

Mod de preparare

Se separa ouale si se freaca galbenusurile cu zahar(de preferat pudra pentru a se incorpora mai usor), pana rezulta o crema albicioasa si se pune la bain-marie pana se topeste zaharul si incepe sa se intareasca pe margine, amestecand incontinuu. Se lasa la racit.

Se prepara frisca(in functie de alegere-lichida sau praf) in functie de instructiunile de pe ambalaj.

Se bate crema de mascarpone cu crema de oua si apoi se incorporeaza frisca, amestecand usor de jos in sus. Se da la rece.

Se prepara cafeaua (neagra, tare), se indulceste dupa gust si se adauga coniacul sau lichiorul de amaretto(in functie de preferinte).

Se inmoaie piscoturile in cafea si se aseaza in forma. Se toarna crema peste piscoturi. Se repeta aceeasi operatiune pana se termina compozitia sau in functie de cat de inalta dorim sa fie prajitura.

Se pudreaza cu cacao si se da la rece pentru cel putin 24 de ore inainte de a fi servita.

                                             *     POFTA BUNA     *

Tip bucatarieItalianaDificultateRedusaTip retetaGatitaTimp de preparare30 minNumarul de portii6Ingrediente detaliat si masuri400 gr piscoturi, 500 gr mascarpone, 300 ml frisca, 4 oua, 150 gr zahar, 500 ml cafea, 100 ml coniac sau amaretto, zahar, cacao
Numele dvs.
ANA CRISTIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.