Numarul de portii:
1
Dificultate:
Medie
Timp de preparare:
peste 90 min

Tip bucatarie:
Americana
Tip reteta:
Cuptor

Numele dvs.:
Bucataritza

Ingrediente detaliat si masuri:
Crema: – 700 ml. smantana dulce pentru frisca – 750 g. ciocolata alba – 1, 2 linguri lichior de cocos – 3 foite gelatina sau jumatate pliculet gelatina granule (5 g.) Ingrediente primul blat: – 3 oua – 100 g. zahar – 100 ml ulei – 100 ml lapte (sau lapte de cocos amestecat cu lichior de cocos) – 100 g. zahar – 200 g. faina – 1 pachetel praf copt (10 g.) Ingrediente al doilea blat: – 5 albusuri – 150 g. zahar – 150 g. fulgi cocos – 2 linguri faina – 1/2 pachetel praf copt (5 g.) – cateva picaturi esenta de migdale sau vanilie

Mod de preparare

Frișca lichidă se încălzește într-un vas pus la bain-marie și din momentul în care apa din vasul de dedesubt începe să fiarbă și frișca lichidă să se înfierbânte, se adăugă ciocolată, tăiată în bucățele sau chiar rasă. Se amestecă încontinuu până când ciocolata se topește, după care se dă vasul la o parte și se lasă la răcit. Se pune în frigider până a doua zi, când va fi mixata și pusă între blaturi.
Se separă ouăle, gălbenușurile se freacă cu 100 g. zahăr, laptele și uleiul.
Albușurile se bat spumă cu cele 100 g. zahăr rămase, se amestecă cu gălbenușurile și în final cu făină amestecată cu praf de copt. Totul se toarnă într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și se coace că. 20-25 min. la 180 grade C.
Albușurile se bat spumă cu zahărul până când spumă e tare, că la bezea. Se adăugă fulgii de cocos, faina amestecată cu praful de copt (ambele cernute) și esența de migdale sau vanilie, amestecând cu grijă, cu o spatulă nu cu mixerul. Se toarnă compoziția în tava căptușită cu hârtie de copt și se coace la 180 grade C, cca. 20-25 min. Focul trebuie să fie potrivit, pentru ca blatul să se pătrundă bine nu doar să se ardă la suprafață iar în interior să rămână crud. Se lasă apoi să se răcească.
Se asamblează prăjitura astfel: primul blat este la bază; se însiropează cu lichior de cocos sau lapte de cocos sau lapte caramel: P, se pune jumătate din cantitatea de cremă și se nivelează. Se așează deasupra blatul al doilea, se pune restul de cremă și se acoperă totul cu fulgi de cocos. Se lasă la frigider peste noapte.

Tip bucatarieAmericanaDificultateMedieTip retetaCuptorTimp de prepararepeste 90 minNumarul de portii1Ingrediente detaliat si masuriCrema: – 700 ml. smantana dulce pentru frisca – 750 g. ciocolata alba – 1, 2 linguri lichior de cocos – 3 foite gelatina sau jumatate pliculet gelatina granule (5 g.) Ingrediente primul blat: – 3 oua – 100 g. zahar – 100 ml ulei – 100 ml lapte (sau lapte de cocos amestecat cu lichior de cocos) – 100 g. zahar – 200 g. faina – 1 pachetel praf copt (10 g.) Ingrediente al doilea blat: – 5 albusuri – 150 g. zahar – 150 g. fulgi cocos – 2 linguri faina – 1/2 pachetel praf copt (5 g.) – cateva picaturi esenta de migdale sau vanilie
Numele dvs.
Bucataritza
Imagini preparat

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.