Numarul de portii:
1
Dificultate:
Redusa
Timp de preparare:
30 min

Tip bucatarie:
Romaneasca
Tip reteta:
Gatita

Numele dvs.:
Ana Cristian

Ingrediente detaliat si masuri:
3-4 portocale, zahar, scortisoara, 2 linguri de rom, ulei, Pentru aluat: 3 linguri de zahar, 1 ou, 1 ceasca lapte, zahar vanilat, esenta de rom, faina, sare

Mod de preparare

Incepem prin a pregati portocalele:

Le curatam de coaja si le taiem felii rotunde.

Amestecam 2 linguri de rom cu 2 linguri de zahar si 2 lingurite rase de scortisoara si dam feliile de portocala prin amestec, si pe o parte si pe cealalta si le lasam o jumatate de ora sa isi ia gust.

Intre timp pregatim aluatul:

Amestecam 3 linguri de zahar cu  1 ou batut, 1 ceasca lapte, 1-2 plicuri de zahar vanilat, esenta de rom dupa gust, un praf de sare si incorporam faina cat sa iasa un aluat mai gros decat del de clatite(daca bagam degetul in aluat trebuie sa ramana pe deget). Lasam sa se odihneasca pana trec cele 30 de minute la portocale.

Incingem ulei in tigaie, dam feliile prin aluat si le prajim bine pe o parte si pe cealalta.

Le scoatem pe un servet sa se scurga de ulei.

Le putem servi cu frisca sau cu topping de fructe.

*     POFTA BUNA     *

Tip bucatarieRomaneascaDificultateRedusaTip retetaGatitaTimp de preparare30 minNumarul de portii1Ingrediente detaliat si masuri3-4 portocale, zahar, scortisoara, 2 linguri de rom, ulei, Pentru aluat: 3 linguri de zahar, 1 ou, 1 ceasca lapte, zahar vanilat, esenta de rom, faina, sare
Numele dvs.
Ana Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.