Numarul de portii:
8
Dificultate:
Medie
Timp de preparare:
peste 90 min

Tip bucatarie:
Ruseasca
Tip reteta:
Cuptor

Numele dvs.:
Ana Cristian

Ingrediente detaliat si masuri:
Bezea 5 oua, 250 gr zahar, 100 gr ciocolata sau o lingura de cacao, 10 gr malai Umplutura 300 ml smantana lichida, 300 gr mascarpone, 300 gr visine din compot + zeama, 100 ml lichior de visine, 1 lingura cu varf de amidon alimentar, 2 linguri de zahar, topping de visine

Mod de preparare

Preparam bezeaua:

Incalzim cuptorul la 180 de grade.

Daca folosim ciocolata-topim ciocolata si o lasam sa se raceasca putin.

Daca folosim cacao-o trecem printr-o sita fina sa eliminam bulgarasii.

Separam ouale. Folosim doar albusurile.

Batem albusurile spuma tare, apoi incorporam treptat zaharul  si malaiul si batem pana obtinem o spuma foarte tare si lucioasa dupa care incorporam usor, ciocolata sau cacaoa.

Tapetam o tava cu hartie de pergament si turnam bezeaua in tava, cu lingura sau cu un pos.

Putem forma o singura bezea sau putem forma bezele mici, in mijlocul carora formam o adancitura

Coacem pentru 5 minute la 180 de grade, dupa care reducem temperatura la 140 de grade si coacem pentru inca 1 ora si 15 minute. Inchidem focul si lasam la racit in cuptor.

Umplutura:

Amestecam amidonul si zaharul in zeama de la compot si dam la foc, amestecand incontinuu pana se ingroasa, apoi lasam la racit.

Batem cu mixerul crema de mascarpone cu smantana lichida pana omogenizam iar apoi adaugam alcoolul.

Asezam bezeaua pe platou sau suport.

Punem in mijloc crema de mascarpone iar deasupra asezam visinele si stropim cu sirop si topping.

Se poate pudra cu scortisoara.

*     POFTA BUNA     *

Tip bucatarieRuseascaDificultateMedieTip retetaCuptorTimp de prepararepeste 90 minNumarul de portii8Ingrediente detaliat si masuriBezea 5 oua, 250 gr zahar, 100 gr ciocolata sau o lingura de cacao, 10 gr malai Umplutura 300 ml smantana lichida, 300 gr mascarpone, 300 gr visine din compot + zeama, 100 ml lichior de visine, 1 lingura cu varf de amidon alimentar, 2 linguri de zahar, topping de visine
Numele dvs.
Ana Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.