Numarul de portii:
2
Dificultate:
Medie
Timp de preparare:
30 min

Tip bucatarie:
Romaneasca
Tip reteta:
Rapide

Numele dvs.:
Bucataritza

Ingrediente detaliat si masuri:
4 păstrăvi mici sau 2 mari sare cimbru 3-4 căţei de usturoi 2 lămâi busuioc 2 linguri făină 2-3 linguri margarină sau ulei 5-6 linguri pesmet piper 4-5 cartofi 100 g alune sărate salată verde

Mod de preparare

Așadar, se iau patru păstrăvi mici, sau dacă găsiți puteți lua doi păstrăvi mari, îi curățați de intestine, după care nu uitați să îi spălați în câteva ape și se lasă  pe un prosop absorbant, de preferință, la scurs. Până se scurg păstrăvii ne apucăm să curățăm doi căței de usturoi și îi pisam bine.
Peștele odată scurs se condimentează bine cu usturoiul pișat, lângă care mai adăugăm sare, busuioc și puțin cimbru, apoi lăsăm păstrăvii la rece câteva minute. După asta îi băgăm în ulei încins, și îi lăsăm cam 3-4 minute să se prăjească, când pe o parte, când pe alta, cât să facă crustă.
Odată prăjiți bine, timp de 3-4 minute, se scot din uleiul încins și se lasă la scurs și separat într-o altă cratiță pregătim sosul alb. Sosul este foarte simplu de făcut folosind ca ingrediente făină, margarină, piper alb, de preferat, sare și câteva alune. Știți cum arată ciulamaua, nu ? Dacă da, acest sos se lasă până când are consistența unei ciulama, și îl lăsăm să se răcească.

Vorbeam de crochete de cartofi nu ? Păi să trecem și la pregătirea lor. Cartofii, se curăță și se spală bine, apoi prin pesmetul pregătit, dăm cartofii și apoi îi punem la prăjit.

Și ca să impresionăm cu adevărat toată lumea de la masă, trebuie să și aranjăm cum trebuie farfuriile, și e foarte simplu. Se ia păstrăvul prăjit și scurs de ulei, se așează, de preferință, pe un platou mai mare, îi ornăm cu sosul alb și crochetele de cartofi, mai adăugăm, de aspect, câteva frunze de salată și câteva felii de lămâie și masa este gata. Putem servii, împreună cu prietenii, un delicios păstrăv cu crochete de cartofi.
Dacă ești o gospodină desăvârșită nu îți ia, ca timp de preparare, mai mult de 30 de minute, cât despre gătit, să zicem, cam 40 de minute. Totul v-a fi gata în maxim o oră și zece minute.

Ah ! Era să uit… ingredientele, nu ? Păi ar fi cam așa, 4 păstrăvi mici sau 2 mari, cimbru, sare, cam 4 căței de usturoi, două lămâi nu foarte mari, potrivite, busuioc, 2-3 linguri de margarină, 2 linguri de făină, cam 6 linguri de pesmet, cartofi (aici depinde de câte persoane sunteți la masă), dar recomandarea noastră este de minim 5 cartofi, 100 grame alune și o salată verde.

Ai nevoie de ajutor in bucatarie? Incearca noul FitMix, un blender revolutionar. Il poti gasi aici la un pret foarte bun.

Tip bucatarieRomaneascaDificultateMedieTip retetaRapideTimp de preparare30 minNumarul de portii2Ingrediente detaliat si masuri4 păstrăvi mici sau 2 mari sare cimbru 3-4 căţei de usturoi 2 lămâi busuioc 2 linguri făină 2-3 linguri margarină sau ulei 5-6 linguri pesmet piper 4-5 cartofi 100 g alune sărate salată verde
Numele dvs.
Bucataritza
Imagini preparat

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.