Numarul de portii:
Dificultate:
Timp de preparare:

Tip bucatarie:
Tip reteta:

Numele dvs.:

Ingrediente detaliat si masuri:

Mod de preparare

Cu toate că are o istorie gastronomică foarte veche, bucătăria maghiară sub forma cunoscută nouă este datată de circa 200-250 de ani și cele mai cunoscute preparate cunoscute de către iubitorii bucătăriei ungurești sunt: gulyàs-ul, zeamă de pește, sarmalele tradiționale, paprikas-ul de pui, paprikas-ul de cartofi și gulyas-ul de fasole. În secolul al XIX-lea acest preparat a devenit cunoscut în rândul păstorilor de la câmpie însă nu se știe exact cât de veche este rețeta.

Mai întâi vom prepara aluatul pentru plăcinte, după cum urmează: așezăm într-un castron faină, vărsam deasupra drojdia pe care o stingem cu un strop de oțet, lăsăm circa 1 minut după care amestecăm bine toate ingredientele și frământam până când obținem un aluat omogen. Dacă va fi nevoie mai adăugăm puțină apă călduță și acoperim cu un ștergar curat de bucătărie.

Între timp curățăm, spălăm și tocam mărunt ceapă și ardeiul și le călim la foc mic în untura încălzită, după 2 minute adăugăm și paprikă (boia de ardei dulce) și călim la capac timp de circa 10 minute, după care stingem cu vin roșu. În timpul în care se călește ceapă, spălăm și uscăm copanele și le înfășuram în partea inferioară cu câte 1 felie de bacon afumat, pe care le fixăm cu ajutorul scobitorilor, le potrivim de sare și le adăugăm în cratița cu ceapă, adăugăm puțină apă, acoperim și fierbem la foc mic timp de circa 25 de minute.

Ierbem între timp și cei doi cartofi în coajă. Curățăm morovul și îl feliem cu ajutorul unui curataor de legume și tot cu acesta, feliem morcovul în fâșii subțiri pe lung. Încălzim într-o crăticioara apă și când aceasta dă în clocot, introducem fașiile de morcovi timp de 2-3 minute, după care le scoatem și le introducem într-un vas cu apă foarte rece, eventual cu cuburi de gheață. După câteva minute le scurgem, le uscăm într-un ștergar și potrivim de sare.

Întindem aluatul de plăcinte și îl decupam cu ajutorul a doua cutter pad-uri de mărimi diferite, le prăjim în ulei abundant, apoi le așezăm pe hârtie de bucătărie pentru a elimina surplusul de ulei și gata. Și dacă vrem să prezentăm altfel paprikasul de pui, în momentul în este gata, introducem sosul într-un chopper de bucătărie și îl mixam. Cu fașiile de morcov decoram cartofii, cărora le tăiat puțin dintr-un capăt pentru că aceștia să stea pe farfurie și decoram farfuriile. De această dată fără clasicul puré de cartofi și mai invitant ca aspect până și pentru cei mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.