Numarul de portii:
6
Dificultate:
Medie
Timp de preparare:
peste 90 min

Tip bucatarie:
Romaneasca
Tip reteta:
Cuptor

Numele dvs.:
Ana Cristian

Ingrediente detaliat si masuri:
1 kg faina alba superioara, 300 ml de lapte, 30 gr drojdie proaspata, sare

Mod de preparare

Se incalzeste laptele.

Se desface drojdia in 4 linguri de lapte caldut.

Se cerne faina si se face o gropita la mijloc.

Adaugam drojdia desfacuta in lapte peste faina, punem un pref de sare si incepem sa framantam adaugand lapte caldut putin cate putin pana se aduna toata faina si ne rezulta un aluat de framantat.

Daca este prea moale mai adaugam faina, daca este prea tare mai adaugam putin lapte.

Framantam bine si lasam la dospit 1 ora.

Dupa ce a crescut aluatul, rupem bucati cu mana si modelam in forma dorita.

Asezam painicile in tava tapetata cu hartie de copt sau faina si presaram pe deasupra seminte, presand usor cu mana sa se aseze.

Coacem la foc mic spre mediu cam o ora.

*     POFTA BUNA     *

 

 

Tip bucatarieRomaneascaDificultateMedieTip retetaCuptorTimp de prepararepeste 90 minNumarul de portii6Ingrediente detaliat si masuri1 kg faina alba superioara, 300 ml de lapte, 30 gr drojdie proaspata, sare
Numele dvs.
Ana Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.