Numarul de portii:
1
Dificultate:
Redusa
Timp de preparare:
60 min

Tip bucatarie:
Romaneasca
Tip reteta:
Cuptor

Numele dvs.:
Ana Cristian

Ingrediente detaliat si masuri:
50 gr nuca, 200 gr ciocolata cu lapte, 4 oua mari, 160 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, sare

Mod de preparare

Se prejesc nucile in cuptor pentru 10 minute. avem grija sa nu se arda si apoi se toaca marunt. Ciocolata se da pe razatoare.

Se amesteca 160 gr de ciocolata cu 60 gr de zahar si cu nuca macinata.

Se separa ouale.

Se bat albusurile cu un pref de sare pana se intaresc bine.

Se freaca galbenusurile cu 100 gr de zahar pana rezulta o crema albicioasa usor spumoasa si se adauga amestecul de nuca-ciocolata-zahar si plicul de zahar vanilat si apoi incorporam spuma de albusuri amestecand usor pana la omogenizarea completa.

Turnam compozitia in forma rotunda sau dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si faina. se da la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Se lasa la racit si inainte de a o scoate din forma se topeste restul de ciocolata si se toarna deasupra.

*     POFTA BUNA     *

Tip bucatarieRomaneascaDificultateRedusaTip retetaCuptorTimp de preparare60 minNumarul de portii1Ingrediente detaliat si masuri50 gr nuca, 200 gr ciocolata cu lapte, 4 oua mari, 160 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, sare
Numele dvs.
Ana Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.