Numarul de portii:
6
Dificultate:
Medie
Timp de preparare:
60 min

Tip bucatarie:
Italiana
Tip reteta:
Cuptor

Numele dvs.:
Ana Cristian

Ingrediente detaliat si masuri:
Pentru Macarons 90 gr albus de ou la temperatura camerei, 30 gr zahar, 200 gr zahar pudra, 110 gr migdale macinate, 2 lingurite cafea instant, Pentru umplutura 1/2 cana smantana lichida grasa pentru frisca, 3/4 cana ciocolata neagra, 3 linguri nutella,

Mod de preparare

Puneti migdalele, cafeaua si zaharul pudra intr-un robot de bucatarie si amestecati-le pana sunt macinate fin.

Bateti albusurile spuma tare, apoi adaugati treptat zaharul granulat si amestecati continuu pana obtineti o bezea tare si lucioasa.

Amestecati mixul de migdale in bezea si amestecati rapid pentru a elimina bulele de aer. Continuati sa amestecati usor pana ce compozitiile s-au omogenizat complet.

Puneti compozitia intr-un pos si formati cercuri cu diametrul de 3.5-5 cm pe o hartie de copt si lasati sa se odihneasca la temperatura camerei intre 30 si 60 de minute pentru a se forma o coaja la suprafata. Atunci cand compozitia nu se lipeste de deget, este gata de copt.

Incingeti cuptorul la 140 de grade.

Dati la cuptor si coaceti 15-20 de minute, timp in care macarons vor creste.

Dupa ce s-au copt, scoateti-le din cuptor si lasati la racit 10 minute. Luati-le usor cu o spatula de pe hartie si depozitati-le intr-un recipient inchis ermetic in frigider pana ce sunt gata de umplut.

Umplutura

Incalziti smantana pentru frisca intr-un ibric pana ce e gata sa dea in fiert apoi adaugati ciocolata rupta in bucati si amestecati pana ce se-a topit de tot. Adaugati Nutella si amestecati bine.
Dati crema la frigider pentru aproximativ 2 ore, pana ce este suficient de ferma, apoi cu un pos puneti crema pe partea dreapta a unui macarons si acoperiti cu o alta parte pentru a forma un sandvis.

*     POFTA BUNA     *

Tip bucatarieItalianaDificultateMedieTip retetaCuptorTimp de preparare60 minNumarul de portii6Ingrediente detaliat si masuriPentru Macarons 90 gr albus de ou la temperatura camerei, 30 gr zahar, 200 gr zahar pudra, 110 gr migdale macinate, 2 lingurite cafea instant, Pentru umplutura 1/2 cana smantana lichida grasa pentru frisca, 3/4 cana ciocolata neagra, 3 linguri nutella,
Numele dvs.
Ana Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.