Numarul de portii:
peste 10
Dificultate:
Medie
Timp de preparare:
peste 90 min

Tip bucatarie:
Romaneasca
Tip reteta:
Gatita

Numele dvs.:
Ana Cristian

Ingrediente detaliat si masuri:
Pentru blat-10 oua, 300 gr zahar, 200 gr faina, 1 praf de sare Pentru crema-2 plicuri crema pentru prajituri cu gust de vanilie, 1 plic crema pentru prajituri cu gust de lamaie, 9 linguri de zahar pudra, 600 ml lapte Pentru Krantz- 2 cani de zahar, 2 cani de nuca, 50 gr unt/margarina

Mod de preparare

Blatul

Se separa ouale. Se bat albusurile, spuma tare, cu zaharul pana ce se dizolva. Se adauga galbenusurile si faina in ploaie. Se pune compozitia intr-o tava tapetata si se coace pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit si se imparte in 3 parti egale(se taie pe orizontala ca pentru tort)

Crema

Se amesteca (cu mixerul sau in blender )cele 3 plicuri de crema cu 9 linguri de zahar pudra si 600 ml lapte pana ce rezulta o compozitie omogena, groasa si se da la rece pana in momentul asamblarii prajiturii.

Krantz

Se topesc 2 cani de zahar (zahar ars) si se amesteca nuca. Se rastoarna pe un platou sau tava unsa in prealabil bine cu grasime( unt/margarina) si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se pune intr-o carpa si se zdrobeste.

Montare

Se intinde folie alimentara pe masa. Se aseaza prima foaie de blat se acopera cu crema si se continua si cu celelalte foi. Se acopera la sfarsit toata prajitura cu crema si se acopera toate partile cu zaharul ars cu nuca. Se inveleste cu folia alimentara si se lasa la frigider pentru o noapte inainte de a se taia.

*     POFTA BUNA     *

Tip bucatarieRomaneascaDificultateMedieTip retetaGatitaTimp de prepararepeste 90 minNumarul de portiipeste 10Ingrediente detaliat si masuriPentru blat-10 oua, 300 gr zahar, 200 gr faina, 1 praf de sare Pentru crema-2 plicuri crema pentru prajituri cu gust de vanilie, 1 plic crema pentru prajituri cu gust de lamaie, 9 linguri de zahar pudra, 600 ml lapte Pentru Krantz- 2 cani de zahar, 2 cani de nuca, 50 gr unt/margarina
Numele dvs.
Ana Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.