Numarul de portii:
6
Dificultate:
Redusa
Timp de preparare:
90 min

Tip bucatarie:
Romaneasca
Tip reteta:
Gatita

Numele dvs.:
Bucataritza

Ingrediente detaliat si masuri:
1 kg carne de iepure, 400 gr smantana, 2 cepe mari, 3 catei de usturoi, 1 ou, 2 linguri de faina, 100 gr cascaval, ulei, sare, piper.

Mod de preparare

Spalam carnea de iepure si o taiem in bucati potrivite.

Curatam ceapa si usturoiul si le tocam fin.

Galbenusul de ou il batem cu smantana si faina.

Cascavalul il dam pe razatoarea mare.

Le dam cu sare si apoi le dam prin faina.

Incingem ulei intr-o tigaie si prajim bucatile de carne pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit le scurgem de ulei si le asezam intr-un alt vas. Acoperim carnea cu apa, punem o lingurita rasa de sare si lasam la fiert la foc mic aproximativ 40 de minute.

In timpul asta, punem ceapa la calit in uleiul in care am prajit carnea si cand devine transparenta adaugam smantana cu oul si cu faina si lasam 5 minute la fiert la foc mic.

Daca au trecut cele 40 de minute si carnea este fiarta, adaugam peste ea sosul de smantana si usturoiul tocat, potrivim la gust cu sare si piper si acoperim cu cascavalul ras.

Dam la cuptor pana se topeste cascavalul si se rumeneste usor.

Putem servi cu garnitura de cartofi cu rozmarin.

*     POFTA BUNA     *

 

 

Tip bucatarieRomaneascaDificultateRedusaTip retetaGatitaTimp de preparare90 minNumarul de portii6Ingrediente detaliat si masuri1 kg carne de iepure, 400 gr smantana, 2 cepe mari, 3 catei de usturoi, 1 ou, 2 linguri de faina, 100 gr cascaval, ulei, sare, piper.
Numele dvs.
Bucataritza

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.