Numarul de portii:
8
Dificultate:
Medie
Timp de preparare:
60 min

Tip bucatarie:
Americana
Tip reteta:
Cuptor

Numele dvs.:
Ana Cristian

Ingrediente detaliat si masuri:
Pentru aluat 100 gr faina, 100 gr unt, 3 oua, sare, apa Pentru crema si topping de ciocolata(optional) 100 gr ciocolata, 600 ml smantana lichida pentru frisca, lapte, zahar pudra

Mod de preparare

Preparare gogosi

Se pun 85 de gr de unt intr-un ibric cu 200 ml de apa pe aragaz si se da la o parte inainte sa inceapa sa fiarba.

Adaugam toata faina o data, cu un praf de sare si amestecam bine sa omogenizam si lasam la racit.

Cand s-a racit complet compozitia se incorporeaza ouale batute, treptat si apestecam bine sa se omogenizeze toata compozitia.

Se incinge cuptorul la 22o de grade.

Ungem sau tapetam cu hartie o tava pentru cuptor.

Punem compozitia in pos si punem in tava gramajoare putin mai mari decat o nuca, lasand distanta intre ele(daca vrem sa facem eclere punem in tava sub forma de linie de dimensiunea pe care o vrem). Nivelam usor suprafata si dam la cuptor pana cresc si s-au rumenit, aproximativ 20 de minute.

Scoatem din cuptor, le mutam pe un gratar cu grija sa nu le rupem si  le lasam la racit.

Daca vrem sa le umplem le taiem pe jumate si facem o crema de frisca (sau o alta crema pe care o preferati.

Crema

Batem 450 ml de smantana lichida pt frisca cu 4 linguri de zahar pudra pana se intareste, adaugam cateva linguri din toppingul de ciocolata racit si umplem gogosile.

Topping de ciocolata

Turnam deasupra un sos de ciocolata preparat din 150 ml smantana lichida pentru frisca, ciocolata, unt si 4 linguri de lapte pe care le amestecam pe aragaz pana se omogenizeaza complet. Lasam la racit putin si turnam deasupra gogosilor umplute.

*     POFTA BUNA     *

 

Tip bucatarieAmericanaDificultateMedieTip retetaCuptorTimp de preparare60 minNumarul de portii8Ingrediente detaliat si masuriPentru aluat 100 gr faina, 100 gr unt, 3 oua, sare, apa Pentru crema si topping de ciocolata(optional) 100 gr ciocolata, 600 ml smantana lichida pentru frisca, lapte, zahar pudra
Numele dvs.
Ana Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.