Friptura de porc a ajuns o delicatesă

0
3834

Friptura de porc a ajuns o delicatesă

Friptura de porc, altădată un aliment nelipsit de pe masa fiecăruia, azi a ajuns o delicatesă.

Preţul cărnii de porc a crescut cu o medie de 54% de la începutul acestui an. După ce excedentul de carne de porc de pe piaţă a scăzut. Marii producători de carne de porc din UE au preferat să exporte în Asia.. Marii producători şi exportatori pre­cum Spania, Germania, Danemarca au exportat în Asia cu 20% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Friptura de porc, altădată un aliment nelipsit de pe masa fiecăruia, azi a ajuns o delicatesă.Ca atare a scăzut presiunea pe piaţa europeană, implicit şi la noi”. Alţi factori care au contribuit la creş­terea preţului cărnii de porc este con­sumul crescut de carne de porc proaspătă din perioada verii.

Un fenomen care are loc în fiecare an. Procesatorii de carne din piaţă confirmă modificările apărute asupra preţurilor. Ppentru unele produse din carne de porc preţurile au rămas neschimbate. Marcel Rusu spune că preţurile s-au stabilizat deja. Din septembrie se aşteaptă la o scădere.

Friptura de porc, altădată un aliment nelipsit de pe masa fiecăruia, azi a ajuns o delicatesă.

Preţurile au crescut ca urmare a cererii crescute de carne de porc din Europa. Care merge la export în ţări precum China, Tailanda sau Japonia. Crescătorii locali de porci spun că deocamdată nu au simţit o creştere a veniturilor. Asta din cauza pierderilor suferite în ultimele luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.