Numarul de portii:
peste 10
Dificultate:
Medie
Timp de preparare:
peste 90 min

Tip bucatarie:
Romaneasca
Tip reteta:
Gatita

Numele dvs.:
Ana Cristian

Ingrediente detaliat si masuri:
100 de bucati de nuci verzi, 1 kg zahar, 1 l de apa, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lamaie, 1 ou

Mod de preparare

Pentru a face o delicioasa dulceata de nuci ne trebuie in primul rand rabdare.

Pentru a curata nucile trebuie sa le tinem in apa rece pentru 24 de ore timp in care schimbama apa din 2 in 2 ore.

Dupa ce le-am tinut in apa le curatam de coaja verde, protejandu-ne mainile cu manusi, si le dam in clocot de trei ori, timp de 10 minute pentru fiecare respriza schimband apa de fiecare data.

Dupa ce le-am oparit le punem in apa rece pentru 15 minute dupa care schimbam apa si repetam operatiunea de 6 ori.

Punem 1 l de apa intr-o oala, pe aragaz, in care topim kilogramul de zahar pentru sirop. Cand da in clocot, stoarcem lamaia separat si adaugam la sirop o lingura de zeama de lamaie si albusul de la ou(galbenusul il putem folosi la alte mancaruri). Strecuram zeama in alta oala si punem iar la fiert. Cand capata o consistenta mai densa decat apa, ca un sirop, punem nucile curatate cu zaharul vanilat si 1-2 linguri de zeama de lamaie si amestecam bine.

Se lasa la fiert pana se leaga siropul cu nucile, aproximativ o ora. Putem testa luand sirop pe care il picuram intr-un vas cu apa. Daca isi mentine forma si nu se amesteca instant cu apa inseamna ca dulceata este gata.

Se lasa la racit si se pune in borcane care sa capacesc bine sa nu intre aer.

*     POFTA BUNA     *

Tip bucatarieRomaneascaDificultateMedieTip retetaGatitaTimp de prepararepeste 90 minNumarul de portiipeste 10Ingrediente detaliat si masuri100 de bucati de nuci verzi, 1 kg zahar, 1 l de apa, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lamaie, 1 ou
Numele dvs.
Ana Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.