Pentru ca nu toate gospodinele au in bucatarie un cantar si pentru ca de obicei este mai comod sa aproximam gramajele, iata cateva sfaturi pe care le-ai putea gasi utile:

Volumul lichidelor

In bucatarie, lichidele se pot masura usor cu ajutorul cestilor, a paharelor sau a canilor gradate pe care putem gasi inscriptia „cc”

„cc” reprezinta o unitate de masura a lichidelor ce se traduce in centimetri cubi astfel ca:

60 cc  -60 ml   – 1/4 ceasca

125 cc – 125 ml- 1/2 ceasca

200 cc- 200 ml- 3/4 ceasca

250 cc- 250 ml- 1 ceasca

500 cc- 500 ml- 2 cesti

1 pahar de apa-250 cc

1 pahar de vin-150 cc

1 lingura-15 cc

1 lingurita-5 cc

De asemenea pentru ingredientele ce se masoara in grame aproximarea difera deoarece greutatea masurata cu ajutorul unei cani sau linguri variaza in functie de densitatea produsului.

Cele mai uzuale ingrediente pot fi aproximate astfel:

PRODUS O CEASCA MEDIE O LINGURA
OREZ 200 gr 20 gr
ZAHAR 250 gr 25 gr
ZAHAR BRUN 150 gr 15 gr
FAINA 100 gr 10 gr
SARE 250 gr 25 gr

 

Tip bucatarieAmericanaDificultateRedusaTip retetaIeftinaTimp de prepararesub 15 minNumarul de portii1
Numele dvs.
Bucataritza
Imagini preparat

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.