Cuisoarele englezesti sunt un condiment obtinut din fructele uscate ale plantei Pimenta dioica ce face parte din familia Pimento.

Acest condiment este folosit cu precadere in bucatariile din Estul Mijlociu, America Latina si Caraibe.

Aroma cuisoarelor englezesti este asemanatoare cu scortisoara, cuisoare, piper si nucsoara si poate fi folosita penrtu a aromatiza deserturi, dar si alte preparate delicioase.

Cuisoarele englezesti pot fi folosite intregi sau maruntite.

Cuisoarele englezesti intregi sunt folosite de obicei la muraturi, dar pot fi folosite si sub forma de pulbere pentru a da aroma bauturilor(cidru, vin fiert).

De asemenea, acest condiment este folosit la marinade pentru preparatele de pui, combinate cu zahar, sare, ghimbir, scortisoara si alte condimente, alaturi de sos de soia, zeama de lamaie si ulei.

Puteti inlocui cuisoarele englezesti cu un amestec egal de scortisoara, cuisoare si nucsoara.

 

Tip bucatarieOrientalaDificultateMedieTip retetaVegetarieneTimp de prepararesub 15 minNumarul de portii1
Numele dvs.
Ana Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.