Numarul de portii:
8
Dificultate:
Medie
Timp de preparare:
peste 90 min

Tip bucatarie:
Romaneasca
Tip reteta:
Cuptor

Numele dvs.:
Ana Cristian

Ingrediente detaliat si masuri:
Ingrediente aluat: 1 pachet de margarina pentru copt(250 gr), 2 oua mari, 1 ceasca de smantana, 600 gr de faina, 1 plic de praf de copt, sare, zahar pudra Ingrediente umplutura: 250 gr nuca, 50 ml lapte, 100 gr zahar,

Mod de preparare

Preparam aluatul:

Batem bine margarina, sa fie spuma si adaugam peste ea 2 linguri de zahar pudra, ouale batute, smantana, un praf de sare, si praful de copt, apoi incepem sa incorporam faina, putin cate putin. Framantam bine pana ne iese un aluat elastic bun de intins. In functie de celelalte ingrediente se poate sa mai reducem din cantitatea de faina sau se poate sa trebuiasca sa o suplimentam.

Dupa ce am framantat bine aluatul il invelim in folie si il dam la rece cateva ore, sau il putem lasa peste noapte.

Preparam crema de nuci:

Macinam bine nuca si o amestecam cu zahar apoi turnam cate putin lapte pana ne iese o pasta mai groasa(sa nu fie lichida). Amestecam bine sa se omogenizeze si sa se topeasca zaharul.

Intindem foaia pe masa de lucru, in forma rotunda, daca putem, si o impartim in triunghiuri.

Luam compozitie cu o lingurita si asezam pe triunghiurile de aluat, la baza triunghiului. Rulam cornuletele si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor, la 160-180 de grade si coacem pana se rumenesc, aproximativ 20-30 de minute.

Scoatem din cuptor si pudram cu zahar.

*     POFTA BUNA     *

 

Tip bucatarieRomaneascaDificultateMedieTip retetaCuptorTimp de prepararepeste 90 minNumarul de portii8Ingrediente detaliat si masuriIngrediente aluat: 1 pachet de margarina pentru copt(250 gr), 2 oua mari, 1 ceasca de smantana, 600 gr de faina, 1 plic de praf de copt, sare, zahar pudra Ingrediente umplutura: 250 gr nuca, 50 ml lapte, 100 gr zahar,
Numele dvs.
Ana Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.