Daca tot este vara, si acum este perioada in care se consuma mult pepene, ne-am gandit sa gasim o intrebuintare pentru cojile de pepene ramasa.

Va recomandam o reteta delicioasa din coji de pepene.

INGREDIENTE 

  • 1 kg coajă de pepene verde
  • 1 kg zahăr
  • 1,5 l apă
  • o lamaie stoarsa

 

MOD DE PREPARARE

Pasul numarul unu este sa spalam cojile de pepene si indepartam partile verzi de la cojile de pepene. Pastram partea rosie din miez si partea alba, pe care le taiem in cubulete mici.

Cubuletele le punem intr-o oala cu apa rece si le dam in fiert pana acestea devin sticolase, Apoi le trecem print-un jet de apa rece si le punem la scurs.  In apa in care am fiert cubuletele adaugam zaharul si il punem inapoi pe aragaz, la foc mic, pana acesta se transforma in sirop.

Adaugam pepenele in oala, zeama de lamaie si se mai da in 2 clocote.

Dupa ce se raceste il putem pune in borcane.

Pofta buna

Ce putem face din cojile de pepene?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.