Numarul de portii:
4
Dificultate:
Medie
Timp de preparare:
90 min

Tip bucatarie:
Romaneasca
Tip reteta:
Cuptor

Numele dvs.:
Maria Marinescu

Ingrediente detaliat si masuri:
12 cartofi mari, 500 gr carne tocata(de care va place), 1 ceapa mare, 1 ou, 2 felii de paine, 100 ml lapte, 1 legatura de marar, 100 ml supa, sare, piper, ulei ingrediente pentru sos(optional) 150 gr bulion, 15 gr zahar, 200 ml supa de carne, 150 ml vin alb, demisec, sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Se pun cartofii la fiert, in coaja. Cand sunt fierti pe jumatate, se scot, se scurg de apa si se scobesc(putem sa ii curatam de coaja sau ii putem lasa cu coaja). Se lasa deoparte pana facem umplutura.

Umplutura:

Punem painea la inmuiat in apa.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Mararul il tocam marunt.

Punem ulei la incins intr-o tigaie si calim ceapa.

Cand s-a inmuiat, adaugam carnea si amestecam pana se schimba la culoare. Stingem cu supa si adaugam si restul de ingrediente(painea inmuiata in lapte, scursa bine si sfaramata, mararul si un ou batut bine).

Potrivim la gust cu sare si piper si mai lasam la foc 5 minute.

Intre timp facem sosul:

Topim zaharul pe care il stingem apoi cu supa si adaugam bulionul. Punem peste si vinul, potrivim cu sare si piper si amestecam sa omogenizam.

Umplem cartofii si ii asezam soldatei intr-un vas pentru cuptor, uns in prealabil cu unt. Turnam sosul peste cartofi, acoperim vasul si dam la cuptor pentru 30 de minute, la foc mic.

Se pot servi cu smantana sau gratinati.

*     POFTA BUNA     *

Tip bucatarieRomaneascaDificultateMedieTip retetaCuptorTimp de preparare90 minNumarul de portii4Ingrediente detaliat si masuri12 cartofi mari, 500 gr carne tocata(de care va place), 1 ceapa mare, 1 ou, 2 felii de paine, 100 ml lapte, 1 legatura de marar, 100 ml supa, sare, piper, ulei ingrediente pentru sos(optional) 150 gr bulion, 15 gr zahar, 200 ml supa de carne, 150 ml vin alb, demisec, sare, piper, cimbru
Numele dvs.
Maria Marinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.