Numarul de portii:
8
Dificultate:
Medie
Timp de preparare:
peste 90 min

Tip bucatarie:
Romaneasca
Tip reteta:
Gatita

Numele dvs.:
Ana Cristian

Ingrediente detaliat si masuri:
200 gr ciolan afumat fara os, 150 gr costita afumata, 3 morcovi, 1 ceapa mare, 1 telina, 1 ardei rosu mare, 4 cartofi, suc de rosii, 1l de bors, sare, piper, cimbru, ulei, leustean.

Mod de preparare

Se da ciolanul intr-un clocot, se scurge de apa, se taie cubulete si se pune la foc in tigaie cu 1 lingura de ulei, costita taiata feliute si cimbru dupa gust si se caleste 5 minute.

Se curata morcovii, ceapa, telina si ardeiul, se taie cubulete si se calesc pentru 5 minute intr-o lingurita de ulei pentru a se imbina aromele.

Se pun la fiert( intr-o oala incapatoare de aprox. 6 l) 4 l de apa si cand a dat in clocot se arunca legumele calite si afumatura si se lasa la fiert pentru jumatate de ora, la foc potrivit. Dupa ce au fiert, se adauga si cartofii taiati cuburi si se mai fierbe pentru inca 10 minute.

Se adauga borsul si se potriveste gustul cu sare. Se adauga suc de rosii( in functie de preferinta), se da in 2-3 clocote si inainte de a opri focul se arunca in oala si leusteanul tocat.

Se poate servi cu smantana.

*     POFTA BUNA     *

Tip bucatarieRomaneascaDificultateMedieTip retetaGatitaTimp de prepararepeste 90 minNumarul de portii8Ingrediente detaliat si masuri200 gr ciolan afumat fara os, 150 gr costita afumata, 3 morcovi, 1 ceapa mare, 1 telina, 1 ardei rosu mare, 4 cartofi, suc de rosii, 1l de bors, sare, piper, cimbru, ulei, leustean.
Numele dvs.
Ana Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.