Turmericul sau cucuma este o plantă cultivată de mai bine de 200 de ani și este originară din sud-estul Asiei. India este cel mai mare producător de turmericul, aproximativ 80% din producția mondială venind de pe teritoriul indian. O mai regăsim, dar foarte rar, și pe continentul african.
Astăzi vă prezentăm turmericul.Turmericul are la maturitare aproape 2 metri, și prezintă frunze lanceolate, mari, florile fiind galbene și se aseamănă cu cele ale liliacului. Rizomul este în formă de tubercul și seamănă cu ghimbirul. Culoarea turmericului este una specifică, și anume portocaliu intens.
Astăzi vă prezentăm turmericul.Din punct de vedere al aromei turmericul are un miros ca și ghimbirul, dar are o aromă mai puternică și mult mai picantă. Este cel mai important incredient la fabricarea celebrului curry.

Turmericul se folosește la mâncăruri din orez, la supe și sosuri, precum și la preparatele din paste. Se foloseşte rădăcina (rizomul), proaspătă sau uscată. Aceasta se comercializează la noi, aproape exclusiv, sub formă de pudră. În preparatele orientale, praful de curcumă se adaugă în timpul procesului de prăjire sau la începutul celui de fierbere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceti raspunsul * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.